Officieel: Ajax verkoopt De Ligt voor 75 miljoen euro aan Juventus

18 juli 2019, 08:57   Bijgewerkt: 18 juli 2019, 11:16

De transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus is in kannen en kruiken. Ajax meldt donderdagochtend via de officiële kanalen overeenstemming te hebben bereikt met de Oude Dame over de overgang van de negentienjarige centrale verdediger. De Ligt maakt voor 75 miljoen euro de overstap naar de regerend Italiaans kampioen.

Ajax en Juventus bereikten afgelopen vrijdag al een mondeling akkoord over de transfer van de Golden Boy. Het duurde vervolgens even tot het papierwerk in orde werd gemaakt. De Ligt arriveerde dinsdag in Turijn en werd een dag later medisch gekeurd. Donderdag zet de Oranje-international zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2024 bij de Oude Dame houdt, waarna hij voor het eerst met zijn nieuwe teamgenoten zal meetrainen.

De Ligt maakte in 134 officiële wedstrijden voor Ajax zoveel indruk dat hij in de belangstelling stond van de complete Europese top. Het leek er lange tijd op dat de verdediger evenals Frenkie de Jong de overstap zou maken naar FC Barcelona. Vervolgens leek De Ligt dicht bij een transfer naar Paris Saint-Germain, maar zowel Barça als PSG greep naast de verdediger, die Juventus als de meest logische stap in zijn loopbaan ziet.

Na Frenkie de Jong (maximaal 86 miljoen euro) is De Ligt de tweede speler die Ajax voor een enorm bedrag verlaat. De Amsterdammers gaven met de komst van Quincy Promes, Lisandro Martínez, Razvan Marin, Kik Pierie en Kjell Scherpen ook al de nodige miljoenen uit. Edson Alvarez moet de volgende grote aankoop worden van Ajax. Hij zal voor vijftien miljoen euro overkomen van Club América en moet De Ligt doen vergeten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen