Stam baalt van defensieve fouten Feyenoord tegen Panathinaikos

18 juli 2019, 12:01

De 0-3 nederlaag tegen Panathinaikos moet een wijze les zijn voor de spelers van Feyenoord, vindt Jaap Stam. Feyenoord deed het woensdag niet eens onaardig tegen de Griekse tegenstander, maar incasseerde door persoonlijke fouten toch drie doelpunten. Ook waren de Rotterdammers niet scherp voor het doel.

''Als je verliest is het nooit leuk. Uiteindelijk gaat het ook in oefenpotjes om winnen. Er zijn wel dingen duidelijk geworden waar we op moeten letten", zegt Stam tegen Veronica. "Als je heel veel balbezit en kunt domineren, dan moet je ook opletten op de momenten wanneer ze er wel kunnen uitkomen in de omschakelmomenten. Dan moet je ook adequaat handelen en niet de ruimtes weggeven zodat ze kunnen scoren.''

Feyenoord had tegen Panathinaikos balbezit en speelde zodoende veel op de helft van de tegenstander. "Dan moet je zorgen dat je de restverdediging dusdanig kunt neerzetten dat je bij balverlies goed staat en ook kan verdedigen en de counter eruit kan halen. Dat deden we niet en dan krijg je goals om je oren", stelt de nieuwe trainer van Feyenoord.

Verdedigend zag het er af en toe niet goed uit bij Feyenoord, maar over het aantal gecreëerde mogelijkheden is Stam tevreden. "We hadden veel meer kunnen halen uit de momenten die we voor de goal hebben gehad. Dat hebben we niet gedaan en dat is jammer, want je moet jezelf belonen met doelpunten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen