Willem II raakt Crowley kwijt aan Birmingham City

18 juli 2019, 11:16

Daniel Crowley vertrekt definitief bij Willem II. De 21-jarige Engelsman vervolgt zijn loopbaan bij Birmingham City, waar hij een contract tekent voor twee seizoenen. Dat melden de Tilburgers donderdagochtend via de officiële clubkanalen.

Willem II doet geen uitspraken over het bedrag waarvoor Crowley de overstap maakt naar de Championship, maar naar verluidt is zo'n acht ton gemoeid met de transfer. De middenvelder keert door de overgang terug naar zijn roots. Crowley groeide op in Coventry, dicht in de buurt van Birmingham.

Bij stadsgenoot Aston Villa genoot Crowley zijn jeugdopleiding alvorens hij op zijn vijftiende werd opgepikt door Arsenal. Bij de Londense grootmacht kwam het niet tot een doorbraak. Crowley werd achtereenvolgens verhuurd aan Barnsley, Oxford United en Go Ahead Eagles waarna hij in 2017 de definitieve overstap maakte naar Willem II.

In Tilburg kwam Crowley in zijn eerste seizoen niet altijd aan de bak, waardoor hij een half seizoen werd gehuurd aan SC Cambuur. Daar wist de middenvelder grote indruk te maken, net als in zijn tweede volledige seizoen bij Willem II. In totaal speelde de Engelsman 52 officiële wedstrijden voor de Tilburgers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen