Oud PSV-verdediger Salcido stopt definitief met voetballen

19 juli 2019, 10:59

Carlos Salcido (39) hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De Mexicaanse verdediger dacht er vorig jaar al aan om te stoppen, maar besloot toen toch een nieuw avontuur aan te gaan. Nu heeft hij via een statement op social media definitief aangekondigd met pensioen te gaan als speler.

"Bedankt gezegend voetbal", begint Salcido zijn verklaring. Hij kondigt aan in december te stoppen als zijn contract bij zijn huidige club Veracruz afloopt. De Mexicaanse competitie is opgedeeld in twee delen, waarvan het eerste vandaag start en eindigt in december. "Het zal mijn laatste toernooi worden als professionele speler", zegt Salcido. "Ik zal elke dag genieten."

Salcido is in Nederland vooral bekend van zijn tijd bij PSV. De verdediger streek in 2006 neer bij de club dat hem overnam van Guadalajara in zijn vaderland. In Eindhoven speelde Salcido vier seizoenen en was hij een vaste waarde. Hij werd twee keer landskampioen, in 2007 en 2008, en legde in 2008 bovendien beslag op de Johan Cruijff Schaal. In 2010 vertrok hij naar Engeland om voor Fulham te gaan spelen en daarna keerde hij terug naar Mexico. Hij speelde op de WK's van 2006, 2010 en 2014 en won met Mexico de Gold Cup in 2011 en Olympisch goud in 2012.

'In mijn hart'

In december vorig jaar besloot hij na onenigheid met de technische staf te vertrekken bij zijn oude club Guadalajara, waarna de verwachting was dat dit het einde van zijn carrière zou betekenen. Hij ging echter [a,https://www.ed.nl/psv/oud-psv-er-salcido-38-gaat-nog-even-door-verdediger-tekent-bij-tiburones~a84b030b/,_blank,aan de slag] bij Veracruz en daar sluit hij binnenkort dus zijn loopbaan definitief af. Hij bedankt in zijn statement de clubs waar hij heeft gespeeld en zijn coaches, familie en God. "Ik zal ze altijd in mijn hart dragen. Jullie waren altijd mijn grootste liefdes en motivaties."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen