Italië stuurt Tsjechië terug naar huis

22 juni 2006, 17:49

Voor Tsjechië, vooraf toch één van de outsiders voor de wereldtitel, zit het WK er alweer op. De ploeg van Karel Brückner moest in Hamburg winnen van Italië, maar ging met 2-0 onderuit. De Italianen kunnen zich hierdoor als poulewinnaar opmaken voor een duel in de tweede ronde tegen Australië of Kroatië. De Tsjechen, die het toernooi nog zo voortvarend begonnen waren met een 3-0 zege op de Verenigde Staten, rest niets anders dan een vertrek uit Duitsland.

Italië en Tsjechië kenden allebei een droomstart op dit WK. Italië was in een goede wedstrijd met 2-0 te sterk voor Ghana, terwijl Tsjechië over Team USA heen walste. Een plaats in de tweede ronde lag voor beide ploegen in het verschiet, maar op de tweede speeldag kwam de klad er in. Tsjechië ging verrassend onderuit tegen Ghana (0-2), terwijl Italië er niet in slaagde om negen Amerikanen op de knieën te krijgen (1-1).

Tsjechië leek begrepen te hebben dat het een kwestie van alles of niets was en begon furieus aan de wedstrijd. De ploeg kreeg binnen een kwartier een aantal aardige mogelijkheden op de openingstreffer, maar het ontbrak vooral Milan Baros aan scherpte in de afronding. Dat was overigens geen verrassing. De spits van Aston Villa stond door een blessure wekenlang buitenspel en trad tegen Italië aan zonder enig wedstrijdritme. Door de afwezigheid van Koller (blessure) en Lokvenc (schorsing) was Baros echter de enige pure spits in de selectie, waardoor hij ondanks zijn gebrek aan ritme in de basis moest beginnen.

Dit doelpunt sloeg bij Tsjechië in als een bom. De ploeg leek met stomheid geslagen en slaagde er niet in om zich te herpakken. De schade voor de Tsjechen werd op slag van rust zelfs nog groter, toen Jan Polak zijn zelfbeheersing verloor. Binnen tien minuten maakte de middenvelder van 1.FC Nürnberg twee onnodige overtredingen, waarbij arbiter Archundia Tellez geen andere keus had dan om de Tsjech met rood naar de kleedkamer te sturen.

fan supporter

fan supporter

Italië koesterde haar voorsprong. De ploeg wint dat een zege voldoende was om de groep te winnen en speelde het duel rustig uit. De Tsjechen waren verslagen en invaller Inzaghi strooide in de slotfase nog extra zout in de wonden door de 2-0 aan te tekenen. De spits, die eerder al een enorme kopkans verprutst had, kon na een fout in de Tsjechische defensie alleen doorlopen naar doelman Cech en bleef koelbloedig. Dit doelpunt was het laatste wapenfeit van het duel. Beide ploegen geloofden het wel, de uitschakeling van Tsjechië was een feit. De eerste kanshebber op de wereldtitel is gesneuveld. Wie volgt?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen