KNVB: nieuwe bondscoaches voor Nederlandse jeugdelftallen

19 juli 2019 – Er hebben een aantal wijzigingen plaatsgevonden op de trainersposten binnen de KNVB. Zo krijgen de talenten van Oranje onder 15, onder 16 en onder 18 een nieuwe bondscoach. Zij zullen allemaal fulltime in dienst zijn, zo laat de voetbalbond weten.

KNVB: nieuwe bondscoaches voor Nederlandse jeugdelftallen

Pieter Schrassert Bert wordt de nieuwe bondscoach van Oranje onder 15. Hij komt over van Feyenoord. Martijn Reuser zal zich gaan ontfermen over de talenten onder 16 jaar en Mischa Visser zal na de winterstop de leiding krijgen over Oranje onder 18. Voor de winter zal Peter van der Veen dit team trainen en meenemen naar het WK onder 17. Dit wordt in oktober en november gehouden in Brazilië. In de tussentijd neemt Visser het trainen van Oranje onder 17 over bij afwezigheid van Van der Veen. Begin 2020 ruilen zij dus weer van team.

In de andere lagen blijven de bondscoaches op hun post. Erwin van der Looi blijft bondscoach van Jong Oranje, Bert Konterman traint Oranje onder 20 en Maarten Stekelenburg Oranje onder 19. Maurice Hagebeuk blijft ook komend seizoen verantwoordelijk voor de jongste talenten van Oranje onder 14. Sinds vorig seizoen zijn deze coaches fulltime in dienst bij de KNVB en dat blijft ook zo. "Dit is erg goed bevallen", zegt directeur voetbalontwikkeling Art Langeler op de website van de bond.

Docent
Naast bondscoach van hun eigen lichting zijn de trainers ook werkzaam als assistent bij een ander team. Bovendien gaan zij veel langs bij de clubs waar hun talenten spelen en zullen zij worden ingezet om wedstrijden te analyseren voor het Nederlandse Elftal en de Oranjevrouwen. Ook gaan zij oefenstof ontwikkelen voor cursussen van de trainingsopleidingen van de KNVB, waar de bondscoaches tevens als docent kunnen optreden.

Oranje

gerelateerd