Ook spits Boadu blijft bij AZ: "Nu wil ik fit blijven"

19 juli 2019, 17:38   Bijgewerkt: 19 juli 2019, 19:57

De spitsen van AZ hebben de toekomst. Eerder verlengde Ferdy Druijf zijn contract al in Alkmaar en dat heeft nu ook Myron Boadu gedaan. De achttienjarige spits heeft vrijdag zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot 2023.

Dat kondigt AZ aan via de officiële kanalen. De aanvaller debuteerde in mei 2018 in de Eredivisie tegen Feyenoord en vorig seizoen kwam hij door een zware blessure niet verder dan negen competitieduels. Hij scoorde daarin drie keer. Dat hij nu zijn contract heeft verlengd, voelt goed voor de nummer negen. "Dit is een mooi moment voor mij en mijn familie", zei Boadu na het zetten van zijn handtekening. "Ik vind het mooi dat AZ na twee zware blessures nog zo veel vertrouwen in me heeft. De club heeft altijd vertrouwen in me gehad. Nu wil ik fit blijven en zoveel mogelijk goals maken."

Directeur Max Huiberts heeft veel vertrouwen in de aanvaller. "Myron heeft pech gehad met blessures, maar is helemaal terug en laat zien dat hij fit is. De twee extra contractjaren bieden hem de kans zich rustig te focussen op het spelen in de Eredivisie. Als explosieve, snelle en balvaardige spits - die in staat is zelf kansen te creëren - heeft hij voldoende kwaliteiten om te slagen. Het is aan hem om die eruit te laten komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen