Algerije trekt aan langste eind in tegenvallende Afrika Cup-finale

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 juli 2019 – Voor het eerst in 29 jaar tijd heeft Algerije de Afrika Cup gewonnen. Het land trok aan het langste eind in een tegenvallende finale in het Egyptische Cairo. Al na twee minuten kwam Algerije op voorsprong tegen Senegal en die marge werd niet meer uit handen gegeven: 0-1.

Algerije trekt aan langste eind in tegenvallende Afrika Cup-finale

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Algerije kwam als een komeet uit de startblokken en had al na twee minuten de eerste treffer te pakken. Voor het oog van 74.000 aanwezige toeschouwers haalde Baghdad Bounedjah van ver de trekker over. De poging leek niet succesvol te worden, totdat Salif Sané besloot om zich er met een sliding voor te gooien. De verdediger van Senegal beroerde de bal dusdanig dat het speeltuig in het doel viel. Keeper Alfred Benjamin Gomis stond aan de grond genageld en kon de bal niet meer keren.

Dat was een opsteker voor Algerije, dat de voorsprong op karakter over de streep trok. Senegal moet het hebben van de aanvallende kwaliteiten van onder meer Sadio Mané, maar Algerije hield stand door het fysieke spel. Het team trok zich terug en probeerde Senegal het voetballen onmogelijk te maken. Senegal had het daar lastig mee, maar leek na een uur wel een penalty te krijgen. Algerije-middenvelder Adlene Guedioura maakte hands en zag arbiter Alioum naar de penaltystip wijzen. De VAR draaide die strafschop echter terug.

Algerije heeft daardoor voor de tweede keer in de historie de Afrika Cup gewonnen.

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd