NEC door financiële situatie tandeloos op transfermarkt

21 juli 2019 – Het is voor NEC op dit moment nagenoeg onmogelijk om nieuwe spelers aan te trekken. Financiële problemen zorgen ervoor dat de club uit Nijmegen meer met het opstellen van de begroting bezig is, dan met het aantrekken van nieuwe spelers. Volgens Wilco van Schaik hoeft dit echter geen slechte zaak te zijn.

NEC door financiële situatie tandeloos op transfermarkt

De algemeen directeur zegt tegen Omroep Gelderland dat NEC druk bezig is om de zaken op orde te krijgen. "De uitdaging is nu om een sluitende begroting te krijgen", vertelt de beleidsbepaler. "Daar zijn we druk mee bezig. Daar zit schot in, maar dat maakt het wel tot een hele moeilijke zomer wat handelen betreft. We willen best iemand verkopen, maar gaan niemand voor de kostprijs eruit doen. Dat hebben we afgesproken met de mensen achter de club. In principe is elke speler te koop. Alleen als er iemand komt die de prijs betaald die wij willen hebben."

Omdat NEC zich tot dusver dus koest houdt op de transfermarkt, zijn de verwachtingen niet hoog gespannen. "Ik denk dat we het de laatste jaren misschien wel te hoog hebben ingeschat. Nu zijn we wat reëler. We hebben een hele jonge groep en daar hebben we ook bewust voor gekozen. Laten we het eerst maar eens gaan bewijzen. Dat begint op het trainingsveld en in wedstrijden. Uren maken, hard trainen, hard werken en zo proberen tot een ideale elf te komen, een ideale selectie", aldus Van Schaik. De club trok tot dusver alleen Mattijs Branderhorst aan.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd