Ten Hag hoopvol: "Wij gaan weer een sterk team bouwen"

21 juli 2019, 09:50

Erik ten Hag probeert de verwachtingen rondom Ajax enigszins te temperen in aanloop naar het nieuwe seizoen. De coach weet dat het door het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong moeilijk zal worden om wederom zoveel succes te hebben, maar heeft toch vertrouwen in het aanstaande seizoen.

"De fans mogen iets verwachten. Maar wat ze niet meteen mogen verwachten, is het voetbal dat we aan het eind van vorig seizoen hebben gespeeld. En het niveau dat we hebben bereikt. Dat was ongekend", spreekt hij tegen de NOS. De coach verwacht ook komend seizoen veel van zijn spelers. "Als je verslapt, slaat de vijand toe. Dat moeten we zien te voorkomen. Wij moeten voor blijven liggen."

Door de vakanties van de internationals en het feit dat de transfermarkt nog open is, kent Ajax geen ideale voorbereiding. Dat weet Ten Hag ook. "Pas op 1 september weet je waar je aan toe bent. Maar ruim daarvoor moet je je al wel kwalificeren voor Europees voetbal. Wij gaan straks aan de eerste wedstrijd beginnen en dan hebben we nog nooit met elkaar samengespeeld. Dat noem ik 'crazy'. Je kunt er geen beleid op maken", zegt Ten Hag, die toch hoopvol is. "Wij gaan weer een sterk team bouwen. Dat betekent dat je van onderaf moet beginnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen