Jonk debuteert als hoofdtrainer: "Dit is een groot voetbaldorp"

21 juli 2019, 10:30

Pas op 52-jarige leeftijd is de trainersloopbaan van Wim Jonk uit de startblokken geschoten. De oud-middenvelder was jarenlang het gezicht van de visie van Johan Cruijff en wil het gedachtegoed van de legendarische nummer veertien nu ook gebruiken bij FC Volendam. Hij spreekt van een 'ontdekkingsreis'.

Jonk is van plan om Volendam in de stijl van Cruijff te laten spelen. Kort voor de eerste training liet hij de spelers beelden zien van Manchester City. "Maar dat niveau kunnen we toch helemaal niet halen, zei er toen eentje. Ik zeg dan: op welk niveau ook, je kunt je altijd verbeteren. Speel je bij Volendam en kun je druk zetten op de bal, moet je eens zien wat er dan mogelijk is", vertelt Jonk aan het Algemeen Dagblad.

De voormalig international weet dat hij zal moeten presteren als hoofdtrainer. "Volendammers zijn een kritisch volk, dat toch wel een bepaald technisch voetbal wil zien. Dit is nog steeds een groot voetbaldorp.'' In zijn geboortedorp wil hij komend seizoen graag aanvallend voetbal laten zien in de geest van Cruijff. "Het gaat erom: wáár wil je de bal veroveren? Als je niet gericht bent op de één tegen één, gaat het ook niet snel gebeuren. In de eerste trainingen gaat zeker niet alles goed, maar dat maakt niet uit. Als ze maar lef tonen en situaties herkennen. We laten voetballers veel beelden zien, zodat we nog beter kunnen uitleggen wat we bedoelen. De spelers kunnen zo de vertaalslag maken van de principes die wij in een training stoppen naar wat we tijdens wedstrijden graag willen zien.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen