Renard stapt na Afrika Cup op als bondscoach van Marokko

21 juli 2019, 14:39   Bijgewerkt: 21 juli 2019, 14:48

Het heeft even geduurd, maar Herve Renard heeft zijn afscheid als bondscoach van Marokko aangekondigd. De keuzeheer was 3,5 jaar de bondscoach van het Afrikaanse land, maar heeft zijn conclusies getrokken na de teleurstellend verlopen Afrika Cup.

De vijftigjarige Fransman keert niet meer terug in de dug-out van Marokko, zo heeft hij zondag laten weten. Eerder won hij als coach van Zambia en Ivoorkust al de Afrika Cup, maar met Marokko slaagde hij daar niet in. De Fransman loodste het team door de groepsfase, maar daar ging het mis tegen Benin. Die wedstrijd ging na penalty's verloren. Hakim Ziyech was de gebeten hond omdat hij in de blessuretijd van de reguliere speeltijd een strafschop miste. Vorig jaar ging het ook al niet goed voor Marokko op het WK. Daar werd de ploeg in de groepsfase uitgeschakeld. Renard hield na de uitschakeling nog even de kaken op elkaar, maar heeft nu dus toch besloten om te vertrekken.

Renard kondigt via Twitter aan dat hij vertrekt bij Marokko. 'Het is tijd om dit lange en mooie hoofdstuk van mijn carrière af te sluiten', schrijft de coach. 'Dat doe ik niet met teleurstelling of verdriet.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen