Van Wolfswinkel over duels met PSV: "Fiftyfifty"

22 juli 2019, 11:18   Bijgewerkt: 22 juli 2019, 11:37

De Champions League-campagne van PSV gaat morgen (dinsdag) van start met een pittige wedstrijd. FC Basel, dat afgelopen seizoen tweede werd in Zwitserland, is de tegenstander in Eindhoven. Dat duel betekent voor Basel-spits Ricky van Wolfswinkel een rentree in Nederland. Hij verwacht een spannend tweeluik.

De dertigjarige aanvaller vindt het leuk om een Nederlandse ploeg te treffen. "Toen deze wedstrijd uit de loting rolde, kreeg ik direct allerlei berichtjes vanuit Nederland. Het is ook heel leuk om weer in hier te spelen. Vorig jaar in de voorronde van de Europa League tegen Vitesse, nu tegen PSV. De UEFA denkt bij de loting ook aan mijn familie en vrienden, heel goed haha", lacht hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van Wolfswinkel weet dat Basel in een soort overgangsfase zit. "Basel is twee jaar geleden een andere weg ingeslagen", legt hij uit. "Financieel moest de club een pas op de plaats maken. Met een nieuwe eigenaar, een andere clubleiding en meer nadruk op de jeugd. Direct succes hebben is dan lastig en dat is ook gebleken. Het elftal van nu is nagenoeg hetzelfde als van twee jaar geleden. Dat is positief. Daarom geldt voor dit seizoen zeker wel dat de landstitel het doel is. En we willen weer presteren in Europa.''

De oud-speler van FC Utrecht en Vitesse weet niet precies wat hij kan verwachten van de ploeg van Mark van Bommel. "Het is lastig inschatten, omdat ik niet weet hoe goed PSV nu is. Ze hebben met het vertrek van Luuk de Jong natuurlijk veel ingeleverd. Hij was toch de kapstok van het elftal. Mark van Bommel kennende zal PSV niet opeens heel anders gaan spelen, maar waar nu echt de kracht en zwaktes liggen, is nog even gissen. Ons voordeel is dat we al een competitieduel hebben gespeeld. We zitten wat meer in het ritme en de overtuigende zege van afgelopen vrijdag heeft ons vertrouwen gegeven. Ik denk dat het fiftyfifty zal zijn.''

Basel begon het seizoen afgelopen weekend in eigen land met een 1-4 zege op FC Sion. Van Wolfswinkel was in die wedstrijd invaller.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen