Van Bommel: "Basel wordt wat onderschat in Nederland"

22 juli 2019, 14:52   Bijgewerkt: 22 juli 2019, 15:05

De nummer twee van Nederland neemt het dinsdag op tegen de nummer twee van Zwitserland in de tweede voorronde van de Champions League. PSV speelt dinsdag thuis tegen FC Basel en wil met het oog op de return in Zwitserland meteen een goede slag slaan. Mark van Bommel verwacht echter dat het moeilijk gaat worden.

Op de clubwebsite blikt de trainer vooruit op de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. "Ik denk dat het een heel moeilijke tegenstander is die wat wordt onderschat in Nederland", zegt Van Bommel over de club van Ricky van Wolfswinkel. "Zij hebben de groepsfase van de Champions League vaker overleefd dan PSV en zijn zeker in hun eigen stadion heel lastig te verslaan. Daarnaast komen ze de afgelopen jaren ook met regelmaat ver in de Europa League. Het wordt absoluut een zware kluif voor ons en dat zit hem in twee dingen. We hebben nog niet heel veel wedstrijden gespeeld en het is een moeilijke tegenstander." Van Bommel liet weten dat zowel Hirving Lozano als nieuwe aanwinst Bruma dinsdag inzetbaar is.

PSV won in de oefencampagne van sterke teams als Valencia en Galatasaray, maar verloor van Aris FC en VfL Wolfsburg. "In oefenwedstrijden konden we wat dingen proberen om het team beter te laten functioneren", zegt Van Bommel. "Daar ben ik altijd mee bezig. We willen verbeteren en ontwikkelen. Als het team goed functioneert, kan een individu uitblinken. We wisten van te voren dat we er snel moesten staan. We zijn er klaar voor, maar eenvoudig wordt het zeker niet."

Het treffen in Eindhoven begint dinsdag om 20.00 uur.

Lees ook: Bij winst op Basel wacht PSV ontmoeting met LASK Linz

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen