'Ajax-aankoop Álvarez onzeker voor wedstrijden tegen PAOK'

22 juli 2019, 16:40   Bijgewerkt: 22 juli 2019, 17:55

Edson Álvarez werd maandag officieel gepresenteerd bij Ajax, maar het is nog onzeker of de Mexicaanse verdediger in actie kan komen als de Amsterdammers het begin augustus opnemen tegen PAOK Saloniki. De Telegraaf meldt dat de aankoop binnenkort afreist naar zijn thuisland om de benodigde stempel voor zijn werkvergunning op te halen. Het hele proces kan nog twee weken duren.

Ajax zet volgens de krant alles op alles om Álvarez speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League, maar het wordt een race tegen de klok voor de club en speler. Zolang de Mexicaan zijn werkvergunning niet heeft, mag hij ook nog niet met zijn nieuwe teamgenoten meetrainen. Het is dus nog maar de vraag of trainer Erik ten Hag tegen PAOK direct gebruik gaat maken van de verdedigende aanwinst, mocht hij op tijd zijn werkvergunning bemachtigen.

Álvarez moet in Amsterdam de opvolger worden van Matthijs de Ligt, die voor 75 miljoen euro de overstap heeft gemaakt naar Juventus. De Mexicaan zal bij Ajax de concurrentie moeten aangaan met onder anderen Perr Schuurs, die in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een goede indruk maakt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen