Hornkamp verlaat Heerenveen en tekent bij FC Den Bosch

22 juli 2019, 16:52

Jizz Hornkamp vervolgt zijn loopbaan bij FC Den Bosch. De Eerste Divisie-club meldt maandagmiddag via de officiële kanalen dat de 21-jarige spits overkomt van sc Heerenveen en voor drie jaar tekent. Als Hornkamp de medische keuring doorstaat, sluit hij nog deze week aan bij het team van hoofdtrainer Erik van der Ven.

De bij Ajax en AZ opgeleide aanvaller speelde sinds 2015 in Friesland, waar een doorbraak uitbleef. Hornkamp werd vorig seizoen omgeturnd tot rechtsback, maar zal in Den Bosch weer in de voorste linie spelen. "Met de komst van Hornkamp halen we een jonge en goed opgeleide speler binnen. Hij heeft scorend vermogen en is technisch vaardig. Met het driejarige contract spreken we ons vertrouwen uit dat Hornkamp de komende seizoenen onze aanvalsleider wordt", stelt manager voetbalzaken Bert Ruijsch.

Hornkamp speelde in totaal 21 officiële wedstrijden voor Heerenveen, waarvan acht als basisspeler. In het Friese shirt trof hij twee keer het net. "Ik ben superblij met deze overgang. FC Den Bosch is een prachtige club met leuke supporters uit een mooie stad. De ambitie om in de top van de Keuken Kampioen Divisie mee te doen, spreekt me enorm aan", aldus de aanwinst van Den Bosch.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen