Slot niet zenuwachtig voor officieel debuut als hoofdtrainer AZ

22 juli 2019, 23:11

Arne Slot maakt aanstaande donderdag tegen BK Häcken zijn officiële debuut als hoofdtrainer van AZ. Van zenuwen heeft de veertigjarige coach geen last. "Ik ben al twee jaar assistent hier en ik heb er helemaal niet bij stil gestaan dat het mijn officiële debuut als hoofdtrainer wordt", aldus Slot.

Tegen NH Nieuws laat Slot weten dat hij het fijn zou vinden als AZ een goed resultaat overhoudt aan zijn vuurdoop. Van de Zweedse tegenstander weet hij inmiddels veel. "Mijn assistent is twee keer gaan kijken en we hebben videobeelden. Het is een ploeg die veel wedstrijden met klein verschil wint of verliest. Ze hebben veel oudere spelers en veel ervaring. Het is geen spectaculaire ploeg, maar ze zullen een goaltje willen maken."

AZ hoopt zich ten koste van BK Häcken te plaatsen voor de derde voorronde van de Europa League. Net als Slot zelf hebben zijn spelers ook geen last van zenuwen. "Misschien als we dichter voor die wedstrijd staan, maar er is geen reden voor. We zijn optimaal voorbereid en ze weten wat ze moeten doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen