Guardiola begrijpt niets van Chinese kritiek op Manchester City

23 juli 2019, 10:38

Pep Guardiola vindt het vreemd dat Manchester City zware kritiek te verduren krijgt na zomerse trip naar China. Het Chinese staatspersbureau Xinhua haalde onlangs hard uit naar The Citizens, die zich respectloos zouden hebben gedragen. Daar is de Spaanse manager van de Engelse kampioen het volledig mee oneens.

Als voorbeeld nam het staatsbureau een moment waarop Guardiola na de wedstrijd tegen West Ham United naar de spelersbus liep en langs een groepje fans beende. De Spanjaard liep de wachtende supporters straal voorbij. "Dit had een eenmalig incident kunnen zijn, vanwege een jetlag of een druk programma, maar helaas voor de Chinese fans en de lokale media was dit slechts een voorbeeld van de respectloze manier waarop Manchester City zich gedroeg."

Volgens Xinhua had City enkel oog voor betalende fans en media uit Engeland. Chinese media kregen geen aandacht. 'Discriminerend gedrag', aldus het staatspersbureau. Xinhua noemde de trip van de Engelse topclub 'niet meer dan een commerciële verplichting'. Andere Engelse clubs die in China waren voor de Premier League Asia Trophy lieten wel een goede indruk achter.

Met de Chinese kritiek is Guardiola het niet eens. "En het is ook niet waar. Ik begrijp niet wat er over ons wordt geschreven. Misschien dat een journalist wat boos is. Ik weet ook niet waarom. De kritiek strookt niet met de realiteit", aldus de Spanjaard. "We hebben een geweldige tijd gehad in Shanghai en hebben alles gedaan wat men van ons vroeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen