De Jong begint tegen Chelsea nog niet in basis bij Barça

23 juli 2019, 11:39

Frenkie de Jong maakt dinsdagmiddag (Nederlandse tijd) hoogstwaarschijnlijk zijn officieuze debuut voor FC Barcelona. De van Ajax overgekomen middenvelder zal echter niet in de basis starten in het vriendschappelijke duel met Chelsea. In tegenstelling tot De Jong begint mede-nieuweling Antoine Griezmann wel in de basis.

De Jong heeft zijn eerste trainingsweek in dienst van Barça achter de rug en wordt rustig gebracht door Ernesto Valverde, zijn nieuwe trainer. Tegen Chelsea zullen Oriol Busquets, Sergio Busquets en Riqui Puig starten. Onder meer Luis Suárez en Lionel Messi doen nog niet mee bij de regerend Spaans kampioen.

Volgens Spaanse media heeft De Jong tijdens zijn eerste dagen bij Barcelona een goede indruk gemaakt op de technische staf. De Oranje-international vindt het zelf ook goed gaan. Met name S. Busquets helpt De Jong op weg. "Iedereen helpt me, maar Sergio helpt me in het bijzonder. Als ik iets over de stad of de club wil weten, helpt hij me daarmee", zei hij onlangs.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; O. Busquets, S. Busquets, Riqui Puig, Dembélé, Griezmann, Collado

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen