Basisplaats lonkt voor Schenk: "Perspectief compleet gedraaid"

23 juli 2019, 12:03

De trainerswissel bij FC Twente heeft Xandro Schenk geen windeieren gelegd. Onder Marino Pusic hield de 26-jarige verdediger afgelopen seizoen de bank warm, maar nu Gonzalo García in Enschede aan het roer staat, lonkt een basisplaats. En dat terwijl Twente komend seizoen een niveau hoger speelt.

In de voorbereiding maakt Schenk als centrale verdediger een goede indruk. Waarschijnlijk zal hij samen met Peet Bijen het verdedigingsduo bij de Tukkers vormen. "Het perspectief voor mij is compleet gedraaid", zegt Schenk tegenover Tubantia. Een jaar geleden plukte Twente de verdediger nog voor de neus weg van Sparta. Schenk kwam voor de winterstop echter maar vier keer in actie voor Twente. Waarom wilde de Enschedeërs hem dan zo graag hebben? "Dat is op zich een goede vraag. Laten we het erop houden dat het anders is gelopen dan ik had verwacht."

Schenk schopte na het verliezen van zijn basisplaats geen herrie. "Omdat ik er zelf ook alle belang bij had dat we zouden promoveren. Ik ben een speler die in de Eredivisie beter tot zijn recht komt. In de Eerste Divisie is het toch meer een kwestie van beuken. In de Eredivisie wordt er meer gevoetbald en krijg je ook meer tijd om op te bouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen