Nederlands talent Xavi Simons (16) weg bij FC Barcelona

23 juli 2019, 13:08

Xavi Simons trekt de deur bij FC Barcelona achter zich dicht. De 16-jarige Nederlandse middenvelder speelde in de jeugdopleiding van de club, maar kondigt op sociale media aan dat hij de club gaat verlaten.

Het was lange tijd onduidelijk of Simons wel of niet bij Barcelona zou blijven, waar hij sinds zijn achtste speelt. Zijn zaakwaarnemer is Mino Raiola en hij kreeg ook van andere clubs te horen dat zij interesse hadden om diens pupil gratis over te nemen. Simons had bij Barcelona nog geen profcontract en dat gaat er nu dus ook niet van komen. Hij verlaat de Catalanen transfervrij.

Simons zegt op sociale media het moeilijk te hebben met zijn beslissing om te vertrekken. "Ik moet vaarwel zeggen tegen wat mijn thuis, mijn familie en mijn leven is geweest voor zolang ik mij kan herinneren. Het was een droom die is uitgekomen. Ook al ben ik pas zestien jaar, ik heb de liefde en steun van honderden Barcelona-fans gevoeld die wilden dat ik bleef. Ik zal het nooit vergeten. Ik start een nieuw avontuur buiten Barcelona, maar deze club, de mensen en de fans zitten altijd op een speciaal plekje in mijn hart. Dankjewel!"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen