Verdienstelijk debuut Frenkie de Jong bij verliezend Barcelona

23 juli 2019, 14:28   Bijgewerkt: 23 juli 2019, 15:24

Frenkie de Jong heeft dinsdagmiddag zijn debuut gemaakt voor Barcelona. De middenvelder, die deze zomer overkwam van Ajax, viel na rust in in het met 1-2 verloren oefenduel tegen Chelsea. De Jong liet zich meteen gelden, maar kon een nederlaag bij zijn officieuze debuut niet afwenden.

Trainer Ernesto Valverde hield de topaankoop met het prijskaartje van maximaal 86 miljoen euro aan het begin van de wedstrijd nog op de bank in Japan. Hij zag vanaf die plek hoe Barcelona tien minuten voor rust op achterstand kwam via Tammy Abraham. Barcelona maakte een fout in de opbouw waardoor de bal zomaar voor de voeten kwam van de jonge spits. Oog in oog met doelman Marc-André Ter Stegen rondde Abraham vervolgens na een goede schijnbeweging rustig af: 0-1.

Bal opeisen

Aan het begin van de tweede helft maakte De Jong zijn opwachting. Hij kwam op het middenveld naast Ivan Rakitic te spelen, die de aanvoerdersband droeg. De Jong liet zich meteen zien door de bal op te eisen en rond de eigen zestien mee te doen aan de opbouw. De Jong moest echter toezien hoe Chelsea in de slotfase de zege naar zich toetrok. De ploeg van de nieuwe trainer Frank Lampard kwam negen minuten voor tijd via Ross Barkley namelijk op 0-2. Na terugleggen rond de zestien schoot de Engelsman de bal achter de ingevallen doelman Neto, die net als De Jong nieuw is bij Barcelona. Rakitic maakte er met een fraaie uithaal in de blessuretijd nog 1-2 van, maar die treffer kwam te laat.

Barcelona en De Jong blijven de komende dagen in Japan, waar zij nog zullen oefenen tegen Vissel Kobe met voormalig Barcelona-speler Andres Iniesta in de gelederen. Later oefent Barcelona onder andere nog tegen Arsenal en Napoli. De regerend landskampioen opent het nieuwe seizoen in La Liga op vrijdag 16 augustus met een uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao.