Luís keert terug naar Brazilië en gaat aan de slag bij Flamengo

23 juli 2019, 16:39

Filipe Luís is komend seizoen niet meer op de Europese velden te bewonderen. De 33-jarige linksback, die onlangs uit zijn contract liep bij Atlético Madrid, vervolgt zijn loopbaan in Brazilië. Daar heeft hij een contract getekend bij Flamengo.

Bij Figueirense, in zijn geboorteland Brazilië, zette Luís in 2003 zijn eerste stappen in het profvoetbal. Een jaar later werd de verdediger verhuurd aan Ajax, waarvoor hij mede door een blessure geen enkele officiële wedstrijd speelde. Daarna ging hij aan de slag bij Rentistas in Uruguay, dat hem aan Real Madrid Castilla en Deportivo La Coruña verhuurde.

Later werd de Braziliaan definitief overgenomen door Deportivo La Coruña, dat hem in 2010 doorverkocht aan Atlético Madrid. In de Spaanse hoofdstad won hij onder meer de Europa League en de landstitel, alvorens hij naar Chelsea overstapte. Bij de Londense club won Luís de landstitel en League Cup, maar de bijdrage van de verdediger was gering. Na een ietwat mislukt Engelse avontuur keerde Luís na een jaar terug naar Atlético. Die club verliet hij onlangs weer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen