Ajax-aanwinst Marin: "Voel me zeker nog geen basisspeler"

23 juli 2019 – Razvan Marin maakt tot dusver een prima indruk in de voorbereiding van Ajax. De 23-jarige zomeraanwinst begint doorgaans in de basis tijdens de oefenduels tot dusver, maar rekent zich nog niet rijk. Hij gaat nog niet uit van een vaste basisplaats.

Ajax-aanwinst Marin: "Voel me zeker nog geen basisspeler"

De Roemeen vertelt tegen Ajax Life dat hij zich nog geen vaste basiskracht voelt. "Ik weet niet of de trainer al een vast elftal in zijn hoofd heeft zitten. Als ik in de basis mag starten, ben ik natuurlijk blij omdat ik dan belangrijk wordt geacht", vertelt de middenvelder. "Maar ik moet gewoon mijn werk doen en mezelf zo snel mogelijk aanpassen en alles leren. Daar ben ik mee bezig en het komt goed, maar ik voel me zeker nog geen basisspeler. Ik denk dat je dat gevoel bij Ajax nooit kunt hebben. Ik heb al gezien hoeveel jeugdspelers hier worden klaargestoomd. Dan zijn er nog aankopen en spelers die al langer bij het eerste elftal zitten. Ik ga gewoon vechten voor mijn plek en hoop veel speeltijd te krijgen."

Marin is overgekomen van Standard Luik en is behoorlijk onder de indruk van de Amsterdamse club. "De faciliteiten, de professionaliteit van de club en iedereen die erbij hoort. Alles in feite. Je merkt overal aan dat Ajax een ontzettend grote club is. Het gaat echt een stap verder in vergelijking met Standard Luik en de nationale ploeg van Roemenië. Dankzij Ajax kan ik mezelf als voetballer nog verder verbeteren."

Ajax

gerelateerd