Van Wolfswinkel verpietert op de flank: "Vind het geen reet aan"

23 juli 2019, 23:46

De wedstrijd tegen PSV was er voor Ricky van Wolfswinkel van FC Basel één om snel te vergeten. Niet alleen omdat er met 3-2 werd verloren in de Champions League-voorronde, maar ook omdat hij als rechtsbuiten moest opereren.

Hij heeft een duidelijke mening over het spelen als buitenspeler. "Ik vind het geen reet aan", zegt hij tegen FOX Sports. "Ik ben spits natuurlijk. De trainer wil mij soms op die positie hebben. Maar ik speel ook weleens op 'tien' en nu dus op weer op rechts. Dit is weer de eerste keer sinds een half jaar geloof ik dat ik daar moest beginnen. Ik doe het natuurlijk als het moet en vul het op mijn manier in", aldus de dertigjarige aanvaller.

Met Basel gaf hij in de slotfase een 1-2 voorsprong uit handen, maar toch is de spits positief. "Als je het ons vraagt, dan staan we er heel goed voor. Twee keer scoren in een uitwedstrijd is zeker goed. We kunnen het thuis afmaken." De oud-spits van FC Utrecht en Vitesse vond dat PSV de overhand had, maar niet veel beter was. "Zoveel kansen hebben ze niet gekregen. Ik denk dat we goed hebben verdedigd en dat we waren gevaarlijk met onze counters."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen