Ajax strikt grootste biermerk ter wereld als sponsor

24 juli 2019, 09:26   Bijgewerkt: 24 juli 2019, 09:35

Ajax heeft een sponsordeal gesloten met Budweiser, het grootste biermerk ter wereld. Dat melden de Amsterdammers woensdagochtend via de officiële clubkanalen. Budweiser, in Nederland handelend onder de naam Bud, gaat zowel het eerste mannen- als vrouwenteam sponsoren. Ajax gaat volgens De Telegraaf tot medio 2025 in totaal 12 miljoen euro ontvangen van de nieuwe partner.

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax laat weten dat de club en het biermerk veel overeenkomstige waarden hebben. "Dat een gerenommeerd merk als Bud zich langdurig aan ons verbindt, biedt veel nieuwe kansen. Nadat we eerder al de samenwerking met adidas en Ziggo langdurig hebben verlengd, is ook dit verbeterde contract een bevestiging dat we geloven in duurzame partnerships."

Bud wil de Europese markt veroveren en heeft zich daarom verbonden aan Ajax. "Met de keuze van Budweiser in de VS om bijvoorbeeld vrouwenvoetbal op zowel land- als clubniveau te ondersteunen laten we zien dat we ook gaan voor waarden buiten het veld, wij gaan voor clubs en leagues met die ambitie", aldus Nicolas Bartholomeeusen, algemeen directeur van Bierbrouwerij AB InBev Nederland, de merkeigenaar van Bud.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen