Seizoen Asensio door ernstige blessure mogelijk al voorbij

24 juli 2019, 13:28   Bijgewerkt: 24 juli 2019, 14:47

Real Madrid is Marco Asensio voorlopig kwijt. Zoals al gevreesd werd, heeft de 23-jarige aanvaller een ernstige knieblessure opgelopen tijdens de oefenwedstrijd tegen Arsenal (2-2, Real won na penalty's). Asensio heeft zijn voorste kruisband en buitenste meniscus afgescheurd, laten de Madrilenen weten.

In de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) liep Asensio de blessure op. Na een ogenschijnlijk onschuldig duel met Pierre Emerick-Aubameyang ging de Spanjaard naar de grond. Al snel werd duidelijk dat het flink mis was. Asensio werd even op het veld behandeld en vervolgens met een brancard van het veld gedragen. Trainer Zinedine Zidane vreesde meteen voor het ergste.

En terecht, zo blijkt nu. Asensio zal binnenkort onder het mes gaan en wacht dan een lange revalidatie. De aanvaller zal in elk geval een half jaar uit de roulatie zijn en met een beetje pech moet hij nagenoeg het hele seizoen aan zich voorbij laten gaan. De ernstige blessure kan gevolgen hebben voor Dani Ceballos, die op weg leek naar Arsenal. De huurdeal met de Londense club gaat nu mogelijk niet door.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen