De Ligt dankt Ronaldo en Buffon bij ongelukkig basisdebuut

24 juli 2019, 15:46   Bijgewerkt: 24 juli 2019, 16:09

Juventus heeft Internazionale woensdagmiddag in de strijd om de International Champions Cup verslagen. Na negentig minuten prijkte een 1-1 stand op het scorebord, waarna de Italiaans kampioen de penalty's beter nam. Matthijs de Ligt verscheen voor de eerste keer aan de aftrap bij Juventus en kende een ongelukkig basisdebuut. Na tien minuten tikte de van Ajax overgekomen verdediger een hoekschop per ongeluk in het eigen doel.

Samen met Leonardo Bonucci vormde De Ligt het centrale duo bij Juventus. De van Ajax overgekomen verdediger maakte tegen Tottenham Hotspur als invaller al zijn officieuze debuut en ging toen met 2-3 onderuit. Tegen Internazionale was de Golden Boy eveneens ongelukkig door een corner van Stefano Sensi achter eigen doelman Wojciech Szczesny te tikken.

Nadat De Ligt door trainer Maurizio Sarri in de rust was gewisseld, kwam Juventus halverwege de tweede helft op gelijke hoogte door een doelpunt van Cristiano Ronaldo. De sterspeler van de Oude Dame schoot via een Inter-muurtje een vrije trap binnen de touwen. Omdat een wedstrijd in de International Champions Cup een winnaar moet opleveren, werd na het laatste fluitsignaal een strafschoppenreeks afgewerkt.

In de strafschoppenserie pakte Gianluigi Buffon, die na één helft Wojciech Szczesny had vervangen, penalty's van Andrea Ranocchia, Samuele Longo en Borja Valero. Juventus miste ook twee keer, maar dat deerde de Oude Dame niet.