Holmén over stap naar Willem II: "Vrouw en ik wilden verandering"

24 juli 2019 – Willem II presenteerde woensdagmiddag Sebastien Holmén als nieuwste aanwinst. De 27-jarige verdediger speelde de voorbije jaren bij Dinamo Moskou in Rusland, maar wilde graag ergens aan de slag waar hij beter bereikbaar zou zijn voor zijn familie. "Moskou is een fantastische stad en ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Dinamo, maar mijn vrouw en ik wilden verandering", aldus de nieuweling.

Holmén over stap naar Willem II: "Vrouw en ik wilden verandering"

In totaal speelde Holméth 91 officiële duels voor Dinamo Moskou. Onlangs liep hij uit zijn contract bij de Russische club. Bij zijn zoektocht naar een nieuwe club keek de Zweed buiten Rusland. "Het is niet altijd even gemakkelijk geweest om familie over te laten komen. Dat gaat nu gelukkig gemakkelijker worden. Dat is voor ons belangrijk geweest in de keuze voor een nieuw land en nieuwe club."

Bij Willem II zijn ze blij met de komst van Holméth. De Zweed is waarschijnlijk de opvolger van Thomas Meissner, die voor een overgang naar het Hongaarse Puskás Akadémia staat. "Sebastian heeft hij de nodige ervaring en kwaliteiten waar wij als versterking voor onze verdediging naar op zoek waren", aldus technisch directeur Joris Mathijsen.

Lees ook: Willem II versterkt zich met Zweeds international Holmén

Eredivisie

gerelateerd