FC Utrecht start EL-avontuur met drie nieuwelingen

25 juli 2019 – FC Utrecht start donderdagavond met de verwachte elf aan de thuiswedstrijd tegen Zrinjski Mostar. Basisplaatsen zijn er voor nieuwelingen Adam Maher, Vaclav Cerny en Justin Lonwijk. In De Galgenwaard hoopt Utrecht zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de returnwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League.

FC Utrecht start EL-avontuur met drie nieuwelingen

Net zoals de voorgaande seizoenen staat David Jensen onder de lat bij de Domstedelingen. Achterin vormt aanvoerder Willem Jansen een centraal duo met Emil Bergström, die onder Dick Advocaat weinig aan voetballen toekwam. Rechts- en linksback zijn Sean Klaiber en Leon Guwara.

Op het middenveld is de van AZ overgekomen Maher de enige nieuweling. Hij vormt samen met Sander van de Streek en Simon Gustafson de creatieve middelste linie. Voorin staan Kerk en Cerny, die overkwam van Ajax, op de flanken. Spits is Lonwijk, de revelatie bij Utrecht in de voorbereiding. De negentienjarige spits, die van PSV werd overgenomen, maakte in de oefencampagne zeven goals. John van den Brom, de nieuwe trainer van de Domstedelingen, kiest ook in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor de jonge aanvaller.

UEFA Europa League

gerelateerd