Blind klaar voor JC Schaal: "De honger is niet minder groot"

25 juli 2019, 18:48

Daley Blind stelt dat Ajax tot het bot gemotiveerd is om zaterdag de eerste prijs van het jaar te winnen. In het eigen stadion treffen de Amsterdammers PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "Ik ben blij dat ik 'm al een keer gewonnen heb, maar de honger is niet minder groot."

"Als speler bikkel je eigenlijk een heel jaar om in deze finale te staan", vertelt Blind tegen Ajax TV. "Het is een prijs die je op je cv wil bijschrijven. Je wilt geen erehaag maken voor je tegenstander. Die prikkel hoef je geen speler bij te brengen." De Ajacied stelt dat PSV een heel sterke voorhoede heeft. "De verdediging is iets gewijzigd, dus daarin zijn ze nog zoekende. Dat is bij ons ook zo. Maar je hebt kunnen zien wat voor kwaliteiten ze in de ploeg hebben en in de laatste minuut nog steeds kunnen toeslaan", doelt hij op de 3-2 tegen FC Basel. "Sommige dingen veranderen niet."

Ajax verloor deze zomer Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong en trok een hoop nieuwe spelers aan, onder wie Lisandro Martinez, Quincy Promes, Razvan Marin en Edson Alvarez. "Het is even zoeken naar elkaar, maar de vastigheden en ideeën zijn er nog steeds. Die moet je wel uitbouwen en bijschaven. Vorig jaar hebben we bijna zestig wedstrijden in dezelfde samenstelling gespeeld, dan ken je elkaar door en door. Dat zal ook nu moeten gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen