Slot onvoldaan: "We wisten dat dit een hele stugge ploeg is"

25 juli 2019, 23:53

Arne Slot baalt dat het zijn ploeg niet is gelukt zich een goede uitgangspositie voor de return tegen BK Häcken te verschaffen. De Alkmaarders kwamen donderdagavond niet voorbij de Zweedse tegenstander (0-0). AZ had veel balbezit, maar moeite een gaatje te vinden in de defensie van de bezoekers.

"We wisten dat dit een hele stugge ploeg is die in de competitie erg weinig goals tegen krijgt, heel gedisciplineerd en gegroepeerd speelt. Dat hebben ze vandaag ook bewezen. Helaas is het ons niet gelukt om, ondanks dat we ontzettend vaak op hun helft waren, echt grote kansen uit te spelen. De paar die we gehad hebben, hebben we helaas niet weten te benutten", vertelt de trainer tegen AZ TV.

Heel veel uitgespeelde kansen kreeg AZ niet. "Het is ons denk ik wel gelukt om heel veel ballen in de zestien te brengen. Dan hoop je dat één van de ballen goed valt. Die momenten zijn er ook geweest. Ik kan me herinneren dat bij Calvin een keer de bal voor zijn voeten viel, maar de keeper stond ook een paar keer goed."

Slot houdt er rekening mee dat de Zweden over een week weer verdedigend zullen spelen. "Over het algemeen zien we ze op deze manier. Zo extreem als vandaag overigens niet. Dat is aan hen welke keuzes ze maken. Ze kunnen ervoor kiezen de speelwijze te hanteren. Daar zullen we op voorbereid moeten zijn. Het kan ook zijn dat ze, zoals je vandaag op een aantal momenten ook zag, hoger druk geven. Op de momenten dat ze dat deden, lukte het ons om er snel doorheen te spelen. "

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen