Gestopte Boer blijft bij PEC Zwolle actief als keeperstrainer

26 juli 2019, 09:44

Hij beëindigde afgelopen seizoen zijn carrière bij de club, maar dat betekent niet dat Diederik Boer ook de deur bij PEC Zwolle achter zich dicht gaat doen. Het 38-jarige clubicoon blijft namelijk aan de Zwollenaren verbonden en gaat in de jeugdopleiding aan de slag.

De club heeft via de eigen kanalen bevestigd dat Boer zich in de academie van PEC Zwolle gaat ontfermen over de keepers in de leeftijd van 15 tot 19 jaar. Als keeperstrainer moet hij de talenten klaarstomen om ooit net als hijzelf onder de lat te staan in het eerste elftal van de Overijsselse club. Boer stond zelf zestien seizoenen onder contract in Zwolle.

Kwaliteitsinjectie

Technisch manager Mike Willems is blij met de terugkeer van Boer: "Diederik is een kwaliteitsinjectie voor onze voetbalacademie. Doordat hij zestien jaar actief is geweest als professioneel doelman, weet hij als geen ander wat er bij dit vak komt kijken. Het is mooi dat hij zijn eigen ervaringen en vaardigheden nu kan overbrengen op onze talentvolle doelmannen uit de bovenbouw. Ook ben ik verheugd dat Diederik bij de verdere ontwikkeling van de club betrokken blijft, aangezien hij deel uitmaakt van het PEC Zwolle-DNA."

Boer sloot aan bij de selectie in het seizoen 2001/2002 en werd vanaf het seizoen 2005/2006 een vaste waarde in het doel bij toen nog FC Zwolle. Met de club promoveerde hij in 2012 naar de Eredivisie om daar vervolgens nog twee volle seizoenen te spelen. Daarna maakte hij een binnenlandse transfer naar Ajax, waar hij drie seizoenen de reservekeeper was. In 2017 keerde hij terug bij PEC en daar sloot hij eind vorig seizoen zijn loopbaan af. Nu gaat hij dus keepers opleiden.

Lees ook: Carrière Boer ten einde: "Ik ben niet zo'n tranentrekker"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen