Frustrerende avond voor AZ: "Het leek soms wel schaken"

26 juli 2019, 08:58

AZ is er niet in geslaagd om tegen BK Häcken een goede uitgangspositie te creëren voor de return van volgende week donderdag in de voorronde van de Europa League. In een warm Alkmaar werd het gisteravond 0-0, tot ergernis van smaakmaker Calvin Stengs en aanvoerder Guus Til. Beide spelers concludeerden dat het spel van AZ niet zo was als het hoort te zijn.

"Het is frustrerend", zegt Stengs tegen Veronica. "We waren te onrustig, vooral in de eindfase en konden niet ons eigen spel spelen." Stengs zelf kreeg één van de beste kansen om de bevrijdende 1-0 te maken, maar stuitte op de Zweedse doelman. "Die had ik moeten maken. Zonde." De jonge aanvaller ziet echter nog voldoende kansen voor de return in Zweden. "Thuis zijn zij misschien iets aanvallender. Beide ploegen moeten nu, maar zij hebben niet de voetballende kwaliteiten die wij hebben. Wij moeten gewoon rustig blijven."

Lees ook: Tegenvallend AZ speelt thuis gelijk tegen BK Häcken

Op rozen

Volgens aanvoerder Til kwam Häcken niet naar Alkmaar om te voetballen. "Dat was het lastigst, het leek soms wel op schaken", zegt de aanvoerder bij Veronica. "Als wij er één zouden maken, moesten zij. Maar het bleef de hele wedstrijd hetzelfde. Wij verloren de bal makkelijk in de eindfase. Het was niet hoe we horen te spelen." Til verwacht wel dat zijn ploeg uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken in de retrun. "Zij hebben geen uitgoal gemaakt en zullen dus moeten scoren. Dat wordt moeilijk voor hen. Als wij daar eentje prikken, zitten we op rozen."

Lees ook: Slot onvoldaan: "We wisten dat dit een hele stugge ploeg is"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen