'Spelers wordt afgeraden naar Mechelen te gaan door fraudezaak'

26 juli 2019 – KV Mechelen heeft problemen om nieuwe spelers aan te trekken, omdat zaakwaarnemers hun cliënten adviseren niet te tekenen bij de club. Deze terughoudendheid heeft te maken met de matchfixingszaak waar Mechelen in is verwikkeld en de onzekere toekomst die daardoor is ontstaan.

'Spelers wordt afgeraden naar Mechelen te gaan door fraudezaak'

In die fraudezaak werd promovendus Mechelen onlangs geen verplichte degradatie opgelegd, maar kreeg de club wel te horen dat het ondanks het winnen van de beker niet deel mag nemen aan de Europa League. Doordat de club in deze zaak is verstrikt, is de licentie voor het seizoen 2020/2021 ook nog geen zekerheid en dat levert problemen op. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is dat namelijk de reden dat zaakwaarnemers hun spelers afraden om lange contracten te tekenen in Mechelen.

Ook spelers die bij de club willen vertrekken, zorgen volgens de krant voor problemen bij Mechelen. De Nederlandse doelman Michael Verrips (ex-Sparta) is bijvoorbeeld al een tijdje niet op komen dagen op de trainingen, omdat hij een vertrek wil forceren. Mechelen heeft inmiddels maatregelen aangekondigd om de sluitpost aan zijn contract te houden.

Lees ook: Keeper Verrips komt niet opdagen bij Mechelen en wil transfer

Niks aan de hand
Aandeelhouder Dieter Penninckx zegt tegen de krant dat de club nergens last van heeft en dat de matchfixingszaak geen problemen oplevert in het aantrekken van spelers. "Alle spelers die door de sportieve staf zijn geselecteerd om te komen praten gaan graag in op onze uitnodiging. Momenteel lopen er veel gesprekken met spelers. Dit argument is dus niet aan de orde."

Eredivisie

gerelateerd