Baumgartl voorlopig afwezig bij PSV: "Hoop snel in te stromen"

26 juli 2019, 14:27

De kersverse PSV-aanwinst Timo Baumgartl hoopt snel voor zijn nieuwe club in actie te komen. Tegen FC Basel in de voorronde van de Champions League komende week gaat dat echter sowieso nog niet gebeuren, zo zei hij na afloop van zijn presentatie tegen het Eindhovens Dagblad.

Gisteren kwam de overgang van de Duitse jeugdinternational naar Eindhoven in kannen en krijgen. PSV zal zijn oude club VfB Stuttgart een bedrag van tien miljoen euro betalen. "Na acht jaar was het voor mij goed om een nieuwe omgeving aan te doen en de volgende stap te zetten", zegt Baumgartl. "Ik ben hier heel goed ontvangen en heb me goed verdiept in de speelstijl van de club."

Lees ook: Schwaab adviseerde Baumgartl over PSV: "Goede stap voor hem"

Baumgartl kwam deze zomer met Jong Duitsland in actie op het EK in Italië en bereikte daar met zijn land de finale tegen de leeftijdsgenoten van Spanje. Doordat hij die finale speelde, is hij voorlopig nog afwezig. "Ik ben net terug van vakantie. Tegen FC Basel ben ik sowieso nog niet inzetbaar, omdat dat vanwege UEFA-regels niet mag. Daarna hoop ik snel in te stromen. Duitsers zijn altijd snel fit, daar staan ze toch om bekend?"

Wint PSV in reguliere speeltijd? Win ruim drie keer je inzet bij TOTO!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen