Ziyech, Onana en Mazraoui in wedstrijdselectie van Ajax

26 juli 2019, 16:53   Bijgewerkt: 26 juli 2019, 21:53

Hakim Ziyech (rechts op foto), Andre Onana en Noussair Mazraoui behoren voor de Johan Cruijff Schaal tot de wedstrijdselectie van Ajax. Dat bevestigde Erik ten Hag vrijdag op de persconferentie, onder voorwaarde dat het drietal de laatste training goed doorstaat. Nicolas Tagliafico en David Neres ontbreken nog.

Het trio speelde recent om de Afrika Cup en had daarom nog vakantie, terwijl de andere spelers van Ajax zich voorbereidden op het nieuwe seizoen. Eerder dan gepland meldden zij zich deze week weer in Amsterdam. Tagliafico sloot donderdag ook vervroegd aan, maar komt voor hem het duel met PSV te vroeg. "Zij zijn gretig en hebben er weer zin aan", zegt Ten Hag. "Ze beseffen waar het om gaat. Er komen heel snel grote wedstrijden aan. Iedereen wil zich goed prepareren. Zoals het nu gaat, ziet het er prima uit. Ze hebben er tweeënhalve week uit gelegen. Nu starten ze op, dat vergt aanpassing."

Met welke teams treden Ajax en PSV aan in Johan Cruijff Schaal?

David Neres speelde net als Tagliafico op de Copa America. Ajax begroet hem zondag weer. Aankoop Edson Alvarez wacht nog op zijn werkvergunning. Van de groep die zich afgelopen week voorbereidde is Siem de Jong het enige blessuregeval. Ajax zal dus niet op volle oorlogssterkte aantreden tegen PSV. Neemt niet weg dat Ajax de Johan Cruijff Schaal ziet als een prijs. "Volgens mij is er een uitverkocht stadion, dat zegt veel", geeft Ten Hag aan. "Ik heb deze prijs nog nooit gewonnen. Dit is ook de eerste van het seizoen, we moeten daar alles voor doen."

Player Special bij TOTO: win 7

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen