Ajax gestraft voor vuurwerk, leeg uitvak als voorwaardelijke straf

26 juli 2019, 21:49

Ajax is gestraft voor vuurwerk dat supporters afstaken tijdens de bekerfinale en de kampioenswedstrijd. De Amsterdammers hangt onder meer een uitwedstrijd zonder publiek boven het hoofd. Ajax probeert de kosten te verhalen op de verantwoordelijke personen, zo meldt de club.

De KNVB legde Ajax een boete op van 15.000 euro voor vuurwerk rond de bekerfinale tegen Willem II. Daar hoort ook de voorwaardelijke straf voor een wedstrijd uitsupporters bij. De sanctie heeft een proeftijd van twee jaar. Wanneer fans in deze periode opnieuw vuurwerk afsteken, speelt Ajax de eerstvolgende wedstrijd met een leeg uitvak. Voor het afgestoken vuurwerk rondom het kampioensduel met De Graafschap (foto) moet Ajax 10.000 euro betalen.

Feyenoord kreeg gisteren (donderdag) een flinke straf opgelegd voor vuurwerk tijdens De Klassieker in februari. Gedurende een competitiewedstrijd moeten de Rotterdammers Vak S gesloten houden. Dit gebeurt op 25 augustus, als AZ op bezoek komt.  Ook Feyenoord kreeg een geldboete van 15.000 euro.

Player Special bij TOTO: win 7

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen