Droomdebuut Hagi bij Genk: winnende treffer bij eerste balcontact

26 juli 2019, 22:54

Ianis Hagi heeft een droomdebuut beleefd voor Racing Genk. Bij zijn eerste balcontact maakte het Roemeense talent het winnende doelpunt in de Belgische seizoensopener tegen Kortrijk (2-1). Hagi werd deze zomer nog in verband gebracht met Ajax.

Hagi werd een kwartier voor het einde gebracht. Twee minuten later bezorgde de twintigjarige middenvelder zichzelf een droomdebuut. Op aangeven van Junya Ito schoot Hagi de bal van dichtbij laag in de linkerhoek. Dat deed hij onder toeziend oog van vader én Roemeense voetballegende Gheorge Hagi.

Met de winnende treffer van Hagi voorkwam Genk een valste start van het nieuwe seizoen. De landskampioen van België kwam snel op achterstand door toedoen van Julien De Sart. Na rust werd er orde op zaken gesteld. Benjamin Nygren tekende voor de gelijkmaker waarna alles nog goed kwam.