Ten Hag: "Ben vooral tevreden over ons vertoonde spel"

27 juli 2019, 20:17

Erik ten Hag is tevreden met de manier waarop Ajax aan het nieuwe seizoen is begonnen. De landskampioen en bekerhouder won zaterdag de Johan Cruijff Schaal, door PSV in de Johan Cruijff Arena met 2-0 te verslaan.

"Ik ben heel tevreden, al moet dit niet te lang duren", zei Ten Hag na de wedstrijd tegen FOX Sports, doelend op het feit dat Ajax de blik snel weer naar voren moet richten. "Maar we gingen voor een prijs. Dat is één, maar ik ben vooral tevreden met hoe we hebben gespeeld."

Ten Hag maakte Perr Schuurs en Lisandro Martínez, het nieuwe centrale duo van Ajax, een compliment. Over de ontwikkeling van Schuurs vertelde hij: "Wij hebben het hele jaar in hem geïnvesteerd, maar hij heeft ook in zichzelf geïnvesteerd. Zijn inspeelpass is fantastisch. Dat kon hij al, maar hij doet het nu in een hoger tempo. Hij is ook zelfbewuster." Ten Hag noemde Martínez voor de aftrap al 'een krijger' en ging daar na afloop verder op in. "Maar hij doet wel alles vanuit de controle. Hij brengt ook grinta in de ploeg, dus daar ben ik heel blij mee."

In de rust was er nog even een discussie tussen Ten Hag en PSV-trainer Mark van Bommel. Wat was er aan de hand? "Ik weet het niet. Hij had wat toevoegingen. Daar ben ik onverstoorbaar onder", aldus Ten Hag, die 'kale' genoemd zou zijn door Van Bommel. "Ik zei 'krullenbol' tegen hem, dus het is oké. Klaar", besloot Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen