Spanje klopt Portugal en wint EK onder 19 voor achtste keer

27 juli 2019, 23:41

Het is Portugal niet gelukt haar titel op het Europees kampioenschap voor spelers tot 19 jaar te prolongeren. De Portugezen verloren zaterdag in de finale van Spanje. Het werd 2-0 in de Armeense hoofdstad Yerevan.

In de groepsfase hield Portugal Spanje nog op een 1-1 gelijkspel, maar ditmaal hadden de Portugezen geen antwoord op Ferrán Torres. De Valencia-speler maakte in de finale in het Vazgen Sargsyan Republican Stadion beide doelpunten. Torres opende in de 34ste minuut de score en was zes minuten na rust, op aangeven van Juan Miranda, ook verantwoordelijk voor de 2-0.

Het is de achtste keer dat Spanje het EK onder 19 wint, na 2002, 2004, 2006, 2007, 2011, 2012 en 2015. De Spanjaarden zijn met acht titels recordhouder. Portugal pakte vorig jaar de titel, door Italië in de eindstrijd na verlenging met 4-3 te verslaan.