Heracles stunt tegen Leverkusen, FC Twente klopt Konyaspor

28 juli 2019, 17:06

Heracles Almelo heeft verrast in de voorbereiding. Het elftal van Frank Wormuth toonde zich zondagmiddag te sterk voor Bayer Leverkusen (3-4), dat speelde met een mix van basisspelers en reserves. Streekgenoot FC Twente sloot de voorbereiding af met een oefenzege op Konyaspor (1-0).

Bayer Leverkusen - Heracles Almelo 3-4

Heracles en Leverkusen, dat vandaag ook nog oefent tegen Vitesse, verzorgden een spektakelstuk. Al na elf minuten opende Silvester van der Water de score. Vlak voor rust verdubbelde PSV-huurling Mauro Junior de voorsprong. In de tweede helft leek Bayer orde op zaken te spelen. Binnen drie minuten stond er weer een gelijke stand op het scorebord door doelpunten van Paulinho en Leon Bailey. In het laatste half uur verschafte Heracles zich opnieuw een marge van twee doelpunten. De treffers kwamen op naam van Cyriel Dessers en Adrian Szöke. Leverkusen deed met Lucas Alario nog wat terug, maar hield Heracles stand in de slotfase.

FC Twente - Konyaspor 1-0

Een doelpunt bleek voldoende voor de oefenzege van Twente. Vroeg in de tweede opende Javier Espinosa op fraaie wijze de score. Voor de Tukkers was dat pas de tweede overwinning in de voorbereiding. Twente klopte eerder Regioteam Tubbergen, maar werd er sindsdien niet gewonnen van Al Wahda (0-0), Jong Ajax (1-2), OH Leuven (0-0) en Schalke 04 (1-1)