Van Gaal blikt terug op succesjaar Ajax: "Waanzinnig materiaal"

30 juli 2019, 17:43   Bijgewerkt: 30 juli 2019, 17:53

Als één van de eersten voorspelde Louis van Gaal vorig seizoen dat Ajax weleens de Champions League zou kunnen winnen. De Amsterdammers liepen uiteindelijk een finaleplaats mis na een wrede uitschakeling door Tottenham Hotspur, maar de trainer in ruste zat er niet eens zo gek naast met zijn voorspelling. In gesprek met France Football blikt Van Gaal terug op het succesjaar van Ajax.

"Bij Ajax is de filosofie: aanvallen, aanvallen en aanvallen. Druk zetten om de bal zo snel mogelijk te heroveren en meteen weer naar voren gaan. Als je op die manier speelt, heb je creatieve spelers nodig. Veel, zelfs. En Ajax had er veel. Niet alleen maar Hakim Ziyech, David Neres en Dusan Tadic, maar ook Frenkie de Jong, Daley Blind en zelfs Matthijs de Ligt. Om nog maar te zwijgen over Donny van de Beek, die ervan houdt de diepte in te gaan. Vanuit aanvallend oogpunt, is dat waanzinnig materiaal", stelt Van Gaal in gesprek met het Franse medium.

Ajax maakte gedurende het seizoen een sterke ontwikkeling door, viel Van Gaal op. "Het kostte Erik ten Hag tijd om de spelers te laten begrijpen dat ze ook moesten verdedigen. Dat zat er aan het begin van het seizoen nog niet in. Maar het lukte hem. En als dat lukt, is dat fantastisch. Behalve op de momenten dat Tottenham Hotspur wijzigingen doorvoerde tijdens de twee wedstrijden. Het lukte Ajax toen niet om te anticiperen of zich aan te passen, ook al waren ze er heel dichtbij."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen