Van Wolfswinkel: "Hoop niet dat ze mijn paspoort innemen"

30 juli 2019, 23:03

Ricky van Wolfswinkel knikkerde PSV dinsdagavond hoogstpersoonlijk uit de voorronde van de Champions League door het winnende doelpunt te maken namens FC Basel. Voor hij de 2-1 maakte, hielp hij enkele kansen om zeep. "Als Nederlander probeer ik alles goed te doen voor het Nederlandse voetbal, maar bij die derde kon ik het uiteindelijk niet laten", grapt hij in gesprek met FOX Sports.

Van Wolfswinkel deed vorig seizoen ook al Vitesse pijn door in de voorronde van de Europa League te scoren tegen de Arnhemmers. "Ik hoop niet dat ze mijn paspoort innemen", zegt hij met een knipoog. "Het zij zo. Natuurlijk geeft het iets extra's als je tegen een Nederlands team moet spelen. Het pakt toevallig zo uit. Het is een beetje ten koste van het Nederlandse voetbal, maar ik wens PSV alle succes in Europa."

Vorige week deed Van Wolfswinkel zijn beklag over zijn positie. De aanvaller wil het liefst in de spits staan, maar werd in Eindhoven als rechtsbuiten geposteerd. In de return speelde hij op de andere flank. "Dat vind ik geweldig man. Rechtsbuiten is niks aan, maar linksbuiten is top", grapt hij verder. "Ook verdedigend ben ik er ook wat meer gaan staan, want in Eindhoven zag je dat de lange bal veel gespeeld werd op Dumfries. Daar wilden ze mij iets meer hebben voor de kopballen. Vandaag kwam dat er niet echt uit bij PSV, vooral de eerste helft niet. En voor mij is het lekker om met mijn rechterbeen naar binnen te komen. Uiteindelijk hebben we met knokken de wedstrijd gewonnen, niet zozeer op kwaliteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen