Scaloni blijft na steun van Messi tot 2022 Argentijnse bondscoach

31 juli 2019, 08:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lionel Scaloni blijft de komende jaren de bondscoach van Argentinië. De oefenmeester (41) werd na het WK in Rusland in eerste instantie als interim-coach aangesteld, maar heeft inmiddels het vertrouwen van de selectie gewonnen. Hij blijft tot en met de zomer van 2022 – als het WK in Qatar wordt gehouden – keuzeheer van Lionel Messi en consorten.

Dat heeft de Argentijnse voetbalbond bekend gemaakt via de officiële kanalen. Ondanks dat ook Scaloni er niet in slaagde om met zijn ploeg verder te komen dan de derde plaats op de Copa América – een mindere prestatie dan de twee voorgaande edities van het toernooi – heeft de bondscoach wel het vertrouwen gewonnen van de spelers. Onder andere Messi maakte zich sterk voor het aanblijven van Scaloni, die bezig is aan zijn eerste baan als hoofdtrainer.

Als voetballer was hij als verdediger actief bij onder andere Deportivo La Coruna, West Ham United, SS Lazio en Atalanta Bergamo. In maart 2020 begin hij met Argentinië aan de WK-kwalificatie, waarvoor de loting nog gedaan moet worden. Scaloni was in 2018 de opvolger van de ontslagen Jorge Sampaoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen