Wiegman genomineerd voor beste vrouwencoach

31 juli 2019, 13:22

Sarina Wiegman is door de FIFA genomineerd voor de prijs van beste vrouwencoach. Onder Wiegman werden de Oranjevrouwen deze zomer tweede op het WK in Frankrijk. In totaal zijn er tien genomineerd. Voor de de uitreiking op 23 september blijven er drie kanshebbers over.

Wiegman is voor de derde keer op rij genomineerd. Bij haar eerste nominatie in 2017 won ze meteen de uitverkiezing als beloning voor de Europese titel met de Leeuwinnen. Naast Wiegman zijn er nog vier bondscoaches genomineerd: Phil Neville (Engeland), Peter Gerhardsson (Zweden), Milena Bertolini (Italië) en Jill Ellis (Verenigde Staten).

De overige genomineerden zijn Futoshi Ikeda (coach Japan onder 20), Antonia Is (coach Spanje onder 17), Joe Montemurro (coach Arsenal), Reynald Pedros (coach Olympique Lyon) en Paul Riley (coach North Carolina Courage).

Bondscoaches en aanvoerders van nationale teams kunnen net als fans en journalisten vanaf vandaag (woensdag) hun stem uitbrengen op de site van de FIFA. De winnaar krijgt op 23 september in Milaan de award uitgereikt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen