Liverpool verslaat Lyon in oefenduel met sterk Nederlands tintje

31 juli 2019, 20:53   Bijgewerkt: 31 juli 2019, 21:57

Liverpool heeft woensdagavond zijn laatste oefenwedstrijd voor de officiële start van het seizoen gewonnen. In het Zwitserse Genève won de Champions League-winnaar met 3-1 van Olympique Lyon. Hoofdrollen waren weggelegd voor Memphis Depay en Ki-Jana Hoever, die allebei bij een doelpunt betrokken waren.

Liefst zes Nederlanders kwamen in actie in het Stade de Genève. Lyon startte met Memphis, Kenny Tete kwam na een uur binnen de lijnen. Bij Liverpool was er een basisplaats voor de talentvolle Hoever (17), die zich net voor langere tijd heeft verbonden aan The Reds. De van PEC Zwolle overgekomen Sepp van den Berg werd halverwege de wedstrijd ingebracht. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speelden een halfuur.

Door een opmerkelijke fout van Alisson Becker kreeg Lyon al na een paar minuten een penalty. De Braziliaanse doelman verspeelde in het eigen strafschopgebied op knullige wijze de bal en haalde vervolgens Moussa Dembélé onderuit. De penalty die volgde, werd benut door Memphis. Roberto Firmino trok vervolgens snel de score gelijk. Kort daarna scoorde Liverpool weer. Uit een voorzet van Hoever maakte Joachim Andersen (ex-FC Twente) een eigen doelpunt.

Na rust werd nog slechts één keer gescoord, maar dat was wel meteen de mooiste goal van de avond. Met een schot vanaf een meter of 25 joeg Harry Wilson de 3-1 tegen de touwen. Liverpool kan zich nu opmaken voor de strijd om de Community Shield tegen Manchester City. Die wedstrijd wordt zondag gespeeld.