Tottenham Hotspur wint Audi Cup ten koste van Bayern München

31 juli 2019, 22:32

Tottenham Hotspur heeft het prestigieuze toernooi om de Audi Cup gewonnen. In de finale versloeg de Engelse grootmacht woensdagavond gastheer Bayern München. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 in Zuid-Duitsland, waarna Spurs de strafschoppen beter nam. De andere deelnemers van het toernooi waren Real Madrid en Fenerbahçe. De Madrilenen wonnen eerder op de dag de troostfinale (5-3).

De ploeg van trainer Mauricio Pochettino had zich voor de eindstrijd geplaatst door dinsdag met 1-0 te winnen van Real Madrid. Bayern versloeg in de halve finale Fenerbahçe met 6-1. Hoewel een prijs op het spel stond, grepen zowel Mauricio Pochettino als Niko Kovac de wedstrijd in de Allianz Arena aan om veel spelers aan het werk te zijn. Zo wisselde Pochettino in de rust bijna zijn complete elftal.

Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 voor Tottenham. Uit een voorzet van Danny Rose opende Erik Lamela na twintig minuten de score. Christian Eriksen verdubbelde vervolgens na een uur de marge. Uit de draai knalde de Deense middenvelder de bal achter Sven Ulreich. Bayern maakte kort daarna via nieuweling Jann-Fiete Arp de aansluitingstreffer, waarna Alphonso Davies de stand gelijktrok.

Omdat geen van de teams nog een derde keer scoorde in de reguliere speeltijd, moesten strafschoppen uitkomst bieden. David Alaba produceerde de eerste misser en ook Christian Eriksen wist zijn penalty niet te benutten. Vervolgens vlogen er negen strafschoppen achter elkaar in, tot Jérôme Boateng miste. Daardoor is Tottenham nu de regerend kampioen van de Audi Cup.

Tottenham Hotspur oefent ter voorbereiding op het seizoen zondag nog tegen Inter. Bayern München neemt het zaterdag in de Duitse Supercup op tegen Borussia Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen