Gisteren gemist: Schöne in beeld bij Genoa, Spurs verslaat Bayern

1 augustus 2019, 00:30   Bijgewerkt: 31 juli 2019, 23:27

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 31 juli.

'Genoa toont nadrukkelijke belangstelling voor Schöne'

Wat al in Italiaanse media circuleerde, wordt woensdagavond bevestigd door het Algemeen Dagblad: Genoa heeft Lasse Schöne op de korrel. De Deense middenvelder van Ajax staat zelfs in de nadrukkelijke belangstelling van de club uit de Serie A. Genoa ziet de 33-jarige middenvelder als gewenste versterking voor de middelste linie.

Tottenham Hotspur wint Audi Cup ten koste van Bayern München

Tottenham Hotspur heeft het prestigieuze toernooi om de Audi Cup gewonnen. In de finale versloeg de Engelse grootmacht woensdagavond gastheer Bayern München. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 in Zuid-Duitsland, waarna Spurs de strafschoppen beter nam. De andere deelnemers van het toernooi waren Real Madrid en Fenerbahçe. De Madrilenen wonnen eerder op de dag de troostfinale (5-3).

Liverpool verslaat Lyon in oefenduel met sterk Nederlands tintje

Liverpool heeft woensdagavond zijn laatste oefenwedstrijd voor de officiële start van het seizoen gewonnen. In het Zwitserse Genève won de Champions League-winnaar met 3-1 van Olympique Lyon. Hoofdrollen waren weggelegd voor Memphis Depay en Ki-Jana Hoever, die allebei bij een doelpunt betrokken waren.

WK vrouwenvoetbal breidt uit naar 32 deelnemers

De wereldvoetbalbond FIFA heeft het aantal deelnemende landen an het WK vrouwenvoetbal uitgebreid naar 32 deelnemers. Afgelopen zomer deden in Frankrijk nog 24 landen mee aan de eindronde. Het eerstvolgende WK wordt in 2023 gespeeld.

PSV door CL-uitschakeling dag later tegen ADO

De uitschakeling van PSV in de voorronde van de Champions League heeft gevolgen voor het programma van de Eredivisie. De thuiswedstrijd van de Eindhovenaren tegen ADO Den Haag in de tweede speelronde is verplaatst. Het duel wordt nu op zondag 11 augustus in plaats van zaterdag 10 augustus gespeeld.

Groningen-shirt heeft niet juiste kleur groen; directie door het stof

Supporters van FC Groningen zijn niet blij met het nieuwe thuisshirt, dat niet de juiste kleur groen heeft. Het tenue voldoet niet aan de eisen die zijn vastgelegd in het zogeheten Gouden Aandeel, een document dat een aantal jaar geleden door supporters en het toenmalige bestuur van Groningen is opgesteld. Directeur Wouter Gudde betreurt de fout.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen