Spoorboekje: Eredivisie barst los in Zwolle, Glazen Bol deel V

2 augustus 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 2 augustus.

Specials

De erfenissen van PSV

Een nieuwe titelrace met Ajax wordt voor PSV in het nieuwe Eredivisie-seizoen een hele kluif. De Eindhovenaren hebben na vorig seizoen, toen het tot de laatste dag meedeed om het kampioenschap, met flinke erfenissen te maken. Angeliño, Daniel Schwaab en Luuk de Jong zijn allemaal vertrokken en hangt een vertrek van Steven Bergwijn en Hirving Lozano nog steeds boven het Philips Stadion.

De Glazen Bol deel V:

Prolongeert Ajax de titel of krijgen de Amsterdammers een opvolger? Voor welke club wordt de KNVB Beker een prooi? En voor wie ligt er aan het einde van dit seizoen een enkeltje naar de Eerste Divisie klaar? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling. In deel V waagt hoofdredacteur Nathan Sprey een voorspelling. 

Wedstrijden

SC Cambuur - FC Volendam (19.00 uur)

De Eredivisie gaat los, maar de Eerste Divisie moet nog een weekje wachten. Daarom wordt er volop geoefend, bijvoorbeeld in Leeuwarden. Maar ook Jong FC Utrecht - TOP Oss, Roda JC - FC Eindhoven en FC Den Bosch - Excelsior staan bijvoorbeeld op de rol. In zekere zin is ook de Eerste Divisie dus wel begonnen, alleen aan het tijdstip is te zien dat het nog vriendschappelijke duels betreft. 

PEC Zwolle - Willem II (20.00 uur)

De Eredivisie gaat weer beginnen! Net als vorig seizoen wordt er afgetrapt in Zwolle, ditmaal komt Willem II op bezoek. In Overijssel staat er een nieuwe trainer voor de groep, bij de Tilburgers zijn er veel wisselingen in het elftal. Hoe komen beide elftallen voor de dag tijdens de seizoensopener én wie van beide teams staat voor even boven- en onderaan? We weten het na vanavond. 

Luton Town - Middlesbrough (21.00 uur)

Hoe lang gaat het spoortje van Luton Town door? In de voorstad van Londen wordt gespeeld op Kenilworth Road, een typisch Engels stadion. Het wordt vernieuwd over enkele jaren en dat is nodig, want de club zit in de lift. In 2015 promoveerde het naar het derde Engelse niveau en nu spelen ze tegen Middlesbrough. Gaan ze het redden?

Voetbal op tv

18.00 uur: Schalke 04 - Villarreal, FOX Sports 4, live verslag van het oefenduel

20.00 uur: PEC Zwolle - Willem II, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow

20.30 uur: Club Brugge - STVV, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Jupiler Pro League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen